Dance studio Suavecita

Do it with style!

Smooth

Passion

Elegant

Uglađena, nježna, šarmantna, samopouzdana i otmjena, baš kakva je i salsa u svojoj suštini.

Plesni studio Suavecita je plesni studio u Zaagrebu kojeg vodi Tajana Varunek, koja je već odgojila mnogo generacija plesača i posljednjih 17. godina stvarala zagrebačku i hrvatsku plesnu scenu.

Naglasak je stavljen na učenju plesanja Salse On2 New York stila i Mamba, popularne ‘dvojke’, te učenju ženstvenih i vatrenih pokreta u salsi tzv. lady stylinga za djevojke.

Upoznajte Tajanu...

Our excellence

Iskustvo u podučavanju

100%

Profesionalnost

100%

Znanje

100%

Individualni pristup

100%

Zabavna atmosfera

100%

Jasno objašnjavanje

100%

Kvalitetna poduka

100%

Ples u nama budi istinsko biće

“Snažna žena i vječni dječarac: Jesu li muškarci i žene zamijenili uloge?
Žene su tijekom stoljetne borbe za ravnopravnost spolova uspjele sustići muškarce i dokazati da im mogu parirati na svim razinama. Muškarci, pak, nisu odustajali od svoje povlaštene uloge. Danas je i pred jednima i pred drugima nov izazov: vratiti se svome istinskom biću i probuditi u sebi pravu ženu i pravog muškarca…” (članak iz Sensa kluba možete pročitati do kraja ovdje)

Ples nas vraća u naše istinske prave uloge jer plešući ples u paru moramo poštivati pravila ‘plesne komunikacije’ kako bi mogli zajedno plesati…

Istinski muškarac

Muškarčeva uloga u plesu je vođenje, što znači da on u plesu nosi odgovornost za plesne pokrete, odabirom iduće figure brzo odlučuje što će se iduće dogoditi u plesu, on postaje pouzdan, snažan i odlučan, mora činiti akcije bez razmišljanja…. S druge strane, da bi ga žena ‘poslušala’ mora biti jasan i precizan, poštovati vrijeme kada se akciju treba napraviti, a istovremeno treba pristupati ženi s poštovanjem i nježnošću, suzdržavajući da iskoristi svoju punu snagu on nalazi umjerenost i energiju koja je njoj potrebna za kretanje. On zna da joj treba pružiti sigurnost na plesnom podiju kada mu se ona prepusti, pa stalno obraća pažnju na njeno kretanje i ples prilagođava njoj i trenutnoj situaciji izbjegavajući opasnosti koje vrebaju. Pravi muškarac iz snova, zar ne?

Istinska žena

Ženina uloga u plesu je praćenje, što znači da je prilagodljivaotvorena za promjene koje se događaju. Ona svojim pokretima ne smije prekinuti komunikaciju, prihvaća odluke muškarca dajući mu svoje povjerenje da ju vodi. Ona mu vjeruje i prepušta se potpuno njegovom vođenju. Ona svojim kretanje istovremeno odgovara na muškarčeva pitanja bez vlastitog uplitanja i preuzimanja kontrole ali svojim odgovorom potiče muškarca na iduću figuru, kretnju, pitanje. Muškarac joj daje dovoljno vlastitog prostora i slobode da može i ona uljepšati ples svojim vlastitim pokretima, ali unutar dogovorenih granica komunikacije. Ona dopušta muškarcu njegovu slobodu da bira figure (bez prigovaranja), a zbog neprekidne pažnje i pouzdanog oslonca ona postaje samopouzdana, opuštena, zavodljiva i ženstvena. Prava žena iz snova, zar ne?

A zašto smo mi zapravo u vječnoj potrazi za odličnim plesačima? Zašto nam party krcat polu-dobrim plesačima ne može ispuniti večer?

Pročitaj cijeli članak u kolumni Zašto volimo plesati sa odličnim plesačima…

Što sve možete naučiti, steći i doživjeti plešući salsu i zašto baš salsu pročitajte u kolumni Salsa Makes Life Better