Mambo Mambo Mambo

Mambo Mente

Mambo = dance corresponding to mambo music that make you smile 🙂
Mente = mindset; mentality

MamboMente

Svaki plesač ima svoju najdražu vrstu muzike koja ga pokreće i inspirira, koja sama vodi njegovo tijelo u njemu prirodne pokrete, koja ga tjera da njegovi koraci postanu laki i uvježbani, ocrtavajući njegovom figurom svaku notu pjesme… Trenuci kada plesač i glazba postanu jedno i nerazdvojno, kada plesač počinje živjeti taj ples i kada mu ta vrsta plesa postane njegov način razmišljanja i života, njegov vodič, prihvaćajući i poštujući svu povijest plesa i glazbe s njihovim korijenima i oživljava ju svakom sekundom kada glazba struji njegovim tijelom… To je mente (španjolski espírituopiniónánimomentalidad) – mentalitet, mindset…

A mambo je mambo. Dvojka. Salsa na dva.

MamboMente je niz radionica koje vodi plesna instruktorica Tajana  koje su posvećene mambu, salsi On2 NewYork stila, cha cha cha te obogaćene elementima srodnih plesova poput kubanske rumbe.

Posebnu pažnju na radionicama Tajana posvećuje plesnoj tehnici i plesnom stilu. Učenje koraka i plesnih pokreta svih dijelova tijela u plesu poboljšava samu plesnu tehniku plesanja u paru kako bi sam ples izgledao ljepši i obogaćeniji te pridonosi kvaliteti plesa kao što i omogućava da plesač može izraziti sebe kroz muziku na koju pleše.

Satovi su orijentirani na učenje pravilnog držanja tijela i ruku, pravilnog korištenja koraka, vježbanje balansa, vježbanje izolacija tijela i tehnike spinova, ukrašavanja figura u plesu, shines/footwork, pokreti ruku i ostalih dijelova tijela, dodavanje body movementashimmies i body rolls u ples…

MamboMente: Open classes

 • Termin: utorak 20:00-21:30
 • Lokacija: Buena Vista, Savska 120
 • Voditeljica: Tajana Varunek
 • Plesni stil: Salsa On2 New York Style/Mambo/Cha cha cha
 • Level: Open
 • Cijena: 1 class 75kn / mjesec 250kn
Prijavi se

Tajana Varunek
Voditeljica plesne škole

Na plesnom podiju očarat će vas svojim širokim osmijehom, senzualnim pokretima, visokim štiklama i neiscrpnom energijom. Ona živi svaku plesnu sekundu i zarazit će vas svojom ljubavlju prema plesu, glazbi i pokretu.

Upoznaj Tajanu

I ne, ne trebate biti napredna plesačica/plesač da biste išle na ovakve radionice, već će vas ovi satovi učiniti naprednijom plesačicom/plesačem.

Radom na sebi kroz MamboMente plesne radionice raste vaše plesno samopouzdanje i raste vaša sloboda u interpretaciji glazbe.

MamboMente: Intensive Bootcamp

Intensive Bootcamp je zamišljen kao niz radionica koji će biti posvećeni jednom plesnom stilu (npr. mambo) i gdje će se kroz 8 tjedana učiti jedna plesna koreografija kako bi se usavršili određeni plesni pokreti, naučila interpretacija glazbe, usavršio plesni stil, dobio osjećaj za plesanje u grupi (izmjena i držanje formacija u odnosu na druge plesače), kako bi se dobila plesna kondicija te kako bi na kraju sve zasladili zajedničkim nastupom (ili nastupima).

Svaka radionica od 120 minuta se sastoji od temeljitog zagrijavanja, rada na mišićima tijela, izolacijama, vježbanja plesnih pokreta i koraka potrebnih za koreografiju, uvježbavanja plesnih koraka koreografije te istezanja na kraju sata.

Na satove Intensive Bootcampa nije moguće doći na pojedinačne satove te je broj polaznika ograničen.

Nije potrebno prethodno plesno iskustvo u mambu, ali se preporučuje.

Za svaki Intensive Boocamp bit će najavljena vrsta plesne koreografije (mambo, cha cha cha, salsa partnerwork, lady styling,…)

MamboMente: Intensive Bootcamp No.1

 • Termin: utorak 20:00-22:00
 • Lokacija: Buena Vista, Savska 120
 • Voditeljica: Tajana Varunek
 • Level: Open
 • Početak: 1.2.2021 (trajanje: 8 tjedana)
 • Cijena: 950kn (16h + show performance)
Prijavi se

Plešemo i učimo razviti različite plesne vještine kako bi mogli postati najbolja verzija sebe…