Salsa Partnerwork

U punom sjaju

na plesnom podiju…

Naučite pričati taj predivan jezik plesa – vođenje i praćenje, salsa figure, muzikalnost, konekcija… i uživajte na plesnom podiju još više…

Salsa Partnerwork

Satovi Salsa Partnerworka namjenjeni su za učenje plesa u paru – muškarca i žene. Naš cilj je da u potpunosti ovladate tim plesnim jezikom, da djevojke ovladaju praćenjem, brzinom, stylingom a muškarci preciznim i nježnim vođenjem u pravo vrijeme.

Postoji puno područja u plesu u paru koje ćemo podučavati na ovim satovima:

 • vođenje
 • praćenje
 • komunikacija između partnera
 • plesni okvir
 • figure
 • timing vođenja
 • tehnike okreta
 • tehnike kretanja
 • muzikalnost
 • footwork
 • upotreba tijela u plesu
 • styling u partnerworku

Informacije o grupi

 • Trenutno ne postoje grupe za ples u paru
 • Zainteresirani se mogu javiti za privatne satove ukoliko žele

Dizajnirano za social, za žene i za muškarce

U ovu grupu su dobrodošli svi plesači koji su žele naučiti osnove salse New York Style On2 (ili ponoviti gradivo). Na našim satovima učimo korake i figure koje su 100% primjenjive na plesnjacima i koje ćete moći otplesati sa svakime.

Na našim satova posvećujemo učenje plesanja u jednakoj mjeri za oba spola – učenje pravilnog vođenja za muškarce i za učenje pravilnog praćenja za žene – a ne samo na učenje figura s objašnjavanjem tipa ‘onaj koji vodi treba napraviti to i to, a ona koja prati sama zna što teba napraviti’. Kod nas se ništa ne podrazumijeva – sve se kaže, objasni, pokaže i poduči 😉

Na našim satovima koristimo individualizirani pristup kako bi svakom pomogli u ‘sitnicama’ u kojima ‘zapinju’ a pri tome ne ometamo tijek sata i grupe.

Zašto salsa?

Plesanje salse izaziva sreću pa je to jedan od prirodnih antidepresiva i načina kako da se oslobodite stresa i dođete do harmonije u životu.

Što sve možete naučiti, steći i doživjeti plešući salsu i zašto baš salsu pročitajte u kolumni Salsa Makes Life Better

Stil plesa

Mi smo odabrali podučavati Salsu On2 New York Style jer nas inspirira i podržava našu viziju plesanja salse. Salsa On2 New York Style je ples koji je najelegantiji od svih stilova salse jer partnerima omogućava da se neprekidno kreću kroz plesni prostor bez zaustavljanja na beatove 4 i 8 (jer su tada partneri u okretu) te omogućava plesanje na tumbao ritam dok se melodija koristi za interpretaciju muzike – što daje beskonačno mogućnosti za kreativnost plesača u figurama i muzikalnosti.

Jeste li znali?

Iz iskustva znamo da početnici lakše savladavaju osnove ‘dvojke’ a na svim svjetskim salsa festivalima većina plesača i instruktora pleše i podučava taj stil plesa.

Naučite pričati taj predivan jezik plesa u našem studiu – vođenje i praćenje, salsa figure, muzikalnost, konekcija… i uživajte na plesnom podiju još više…

Gdje je nestala bliskost?

Danas je doba moderne tehnologije, vrijeme u kojem komuniciramo putem računala i mobitela, ljudi postaju sve otuđeniji, sve više socijalni kontakt ostvarujemo putem tehničkih pomagala, na primjer, govorimo partneru ‘volim te’ putem sms-a, pitamo mamu ‘kako si’ preko mobitela, kontaktiramo prijatelje putem e-maila ili facebook-a, zabavu doživljavamo kroz likove u TV serijama, pričamo u nulama i jedinicama… i zaboravljamo koliko je lijepo sjest na kavu i porazgovarati, zagrliti se, nasmijati se zajedno, dodirnuti se… Postajemo asocijalni u fizičkom smislu.

Svatko ima pravo plesati salsu i pri tome uživati…

Promijeni svoj svijet!

Sada je pravo vrijeme, salsa je pravo mjesto a salsa je pravi način da promijenimo svoj svijet. Na salsi možemo razgovarati plesom, osjetiti muziku i pronaći u sebi onu zaboravljenu kreativu koja nas tjera da dizajniramo još jednu neponovljivu kombinaciju pokreta, družiti se, zabavljati se i plesati s ljudima koje nikada prije nismo upoznali, možemo ostvariti kontakt bez straha i oplemeniti sebe svaki puta novim iskustvom, a sve što moramo učiniti je se usudimo pitati drugu osobu: ‘Jesi li za ples?’.

Salsa nema granica

Salsa je mjesto gdje nestaju sve postojeće predrasude: rasne, vjerske, dobne, seksualne, financijske, kulturne… jer sve to nije važno ako želiš uživati u plesanju salse. Svatko ima pravo plesati salsu i pri tome uživati. Nije važno kakve cipele obučeš, kako si počešljao kosu, koliko godina imaš, koliko dugo plešeš, gdje si naučio plesati… Salsa je sloboda izražaja svakog plesača. Salsa nema granica.

Smisao pohađanja raznih plesnih grupa i tečajeva je da se nauči taj univerzalni jezik kojeg pričaju u cijelom svijetu – ples – i da se njega ‘razgovara’ na salsa partijima, a ne samo u dvorani… Kako da skupite hrabrost pročitajte na blogu ‘Vodiču za friške plesače’