Blog

Druženje

Danas je doba moderne tehnologije, vrijeme u kojem komuniciramo putem računala i mobitela, ljudi postaju sve otuđeniji, sve više socijalni kontakt ostvarujemo putem tehničkih pomagala, na primjer, govorimo partneru ‘volim te’ putem sms-a, pitamo mamu ‘kako si’ preko mobitela, kontaktiramo prijatelje putem e-maila ili facebook-a, zabavu doživljavamo kroz likove u TV serijama, pričamo u nulama i jedinicama… i zaboravljamo koliko je lijepo sjest na kavu i porazgovarati, zagrliti se, nasmijati se zajedno, dodirnuti se… Postajemo asocijalni u fizičkom smislu.

Sada je pravo vrijeme, salsa je pravo mjesto a salsa je pravi način da promijenimo svoj svijet. Na salsi možemo razgovarati plesom, osjetiti muziku i pronaći u sebi onu zaboravljenu kreativu koja nas tjera da dizajniramo još jednu neponovljivu kombinaciju pokreta, družiti se, zabavljati se i plesati s ljudima koje nikada prije nismo upoznali, možemo ostvariti kontakt bez straha i oplemeniti sebe svaki puta novim iskustvom, a sve što moramo učiniti je se usudimo pitati drugu osobu: ‘Jesi li za ples?’.

Salsa je mjesto gdje nestaju sve postojeće predrasude: rasne, vjerske, dobne, seksualne, financijske, kulturne… jer sve to nije važno ako želiš uživati u plesanju salse. Svatko ima pravo plesati salsu i pri tome uživati. Nije važno kakve cipele obučeš, kako si počešljao kosu, koliko godina imaš, koliko dugo plešeš, gdje si naučio plesati… Salsa je sloboda izražaja svakog plesača. Salsa nema granica.

Naša je želja da se svatko osjeća dobrodošlim, da se dobro zabavi, da uživa u dobroj latino glazbi te da svaki puta ispunjen od plesa ode kući sa mišlju da je konačno pronašao ono što ga ispunjava – sloboda da sebe izrazi kroz salsu.

Author Tajana Varunek

Voditeljica plesne škole Suavecita, dugogodišnji instruktor, koreograf i plesač

More posts by Tajana Varunek