Mambo Mambo Mambo

Mambo Mente

Mambo = dance corresponding to mambo music that make you smile ­čÖé
Mente = mindset; mentality

MamboMente

Svaki plesa─Ź ima svoju najdra┼żu vrstu muzike koja ga pokre─çe i inspirira, koja sama vodi njegovo tijelo u njemu prirodne pokrete, koja ga tjera da njegovi koraci postanu laki i uvje┼żbani, ocrtavaju─çi njegovom figurom svaku notu pjesme… Trenuci kada plesa─Ź i glazba postanu jedno i nerazdvojno, kada plesa─Ź po─Źinje ┼żivjeti taj ples i kada mu ta vrsta plesa postane njegov na─Źin razmi┼íljanja i ┼żivota, njegov vodi─Ź, prihva─çaju─çi i po┼ítuju─çi svu povijest plesa i glazbe s njihovim korijenima i o┼żivljava ju svakom sekundom kada glazba struji njegovim tijelom… To je mente (┼ípanjolski esp├şrituopini├│n├ínimomentalidad) – mentalitet, mindset…

A mambo je mambo. Dvojka. Salsa na dva.

MamboMente je niz radionica koje vodi plesna instruktorica Tajana  koje su posvećene mambu, salsi On2 NewYork stila, cha cha cha te obogaćene elementima srodnih plesova poput kubanske rumbe.

Posebnu pa┼żnju na radionicama Tajana posve─çuje plesnoj tehnici i plesnom stilu. U─Źenje koraka i plesnih pokreta svih dijelova tijela u plesu pobolj┼íava samu plesnu tehniku plesanja u paru kako bi sam ples izgledao ljep┼íi i oboga─çeniji te pridonosi kvaliteti plesa kao ┼íto i omogu─çava da plesa─Ź mo┼że izraziti sebe kroz muziku na koju ple┼íe.

Satovi su orijentirani na u─Źenje pravilnog dr┼żanja tijela i ruku, pravilnog kori┼ítenja koraka, vje┼żbanje balansa, vje┼żbanje izolacija tijela i tehnike spinova, ukra┼íavanja figura u plesu, shines/footwork, pokreti ruku i ostalih dijelova tijela, dodavanje body movementa,┬áshimmies┬ái┬ábody rolls┬áu plesÔÇŽ

MamboMente: Open classes

 • Termin: utorak 20:00-21:30
 • Lokacija: Buena Vista, Savska 120
 • Voditeljica:┬áTajana Varunek
 • Plesni stil: Salsa On2 New York Style/Mambo/Cha cha cha
 • Level: Open
 • Cijena: 1 class 75kn / mjesec 250kn
Prijavi se

Tajana Varunek
Voditeljica plesne škole

Na plesnom podiju o─Źarat ─çe vas svojim ┼íirokim osmijehom, senzualnim pokretima, visokim ┼ítiklama i neiscrpnom energijom. Ona ┼żivi svaku plesnu sekundu i zarazit ─çe vas svojom ljubavlju prema plesu, glazbi i pokretu.

Upoznaj Tajanu

I ne, ne trebate biti napredna plesa─Źica/plesa─Ź da biste i┼íle na ovakve radionice, ve─ç ─çe vas ovi satovi u─Źiniti naprednijom plesa─Źicom/plesa─Źem.

Radom na sebi kroz MamboMente plesne radionice raste vaše plesno samopouzdanje i raste vaša sloboda u interpretaciji glazbe.

MamboMente: Intensive Bootcamp

Intensive Bootcamp je zami┼íljen kao niz radionica koji ─çe biti posve─çeni jednom plesnom stilu (npr. mambo) i gdje ─çe se kroz 8 tjedana u─Źiti jedna plesna koreografija kako bi se usavr┼íili odre─Ĺeni plesni pokreti, nau─Źila interpretacija glazbe, usavr┼íio plesni stil, dobio osje─çaj za plesanje u grupi (izmjena i dr┼żanje formacija u odnosu na druge plesa─Źe), kako bi se dobila plesna kondicija te kako bi na kraju sve zasladili zajedni─Źkim nastupom (ili nastupima).

Svaka radionica od 120 minuta se sastoji od temeljitog zagrijavanja, rada na mi┼íi─çima tijela, izolacijama, vje┼żbanja plesnih pokreta i koraka potrebnih za koreografiju, uvje┼żbavanja plesnih koraka koreografije te istezanja na kraju sata.

Na satove Intensive Bootcampa nije mogu─çe do─çi na pojedina─Źne satove te je broj polaznika ograni─Źen.

Nije potrebno prethodno plesno iskustvo u mambu, ali se preporu─Źuje.

Za svaki Intensive Boocamp bit ─çe najavljena vrsta plesne koreografije (mambo, cha cha cha, salsa partnerwork, lady styling,…)

MamboMente: Intensive Bootcamp No.1

 • Termin: utorak 20:00-22:00
 • Lokacija: Buena Vista, Savska 120
 • Voditeljica:┬áTajana Varunek
 • Level: Open
 • Po─Źetak: 1.2.2021 (trajanje: 8 tjedana)
 • Cijena: 950kn (16h + show performance)
Prijavi se

Ple┼íemo i u─Źimo razviti razli─Źite plesne vje┼ítine kako bi mogli postati najbolja verzija sebe…